First Mate Consultancy & Concepts ontwerpt data-gedreven vlekkenplannen voor ambitieuze stadsontwikkeling

Het Holenkwartier in Hoorn

Bij het ontwikkelen van binnenstedelijke gebieden is het belangrijk om een brede diversiteit van voorzieningen voor bewoners en bedrijven de juiste hoeveel ruimte én de juiste plek te geven. Dat is van belang voor de economische haalbaarheid, maar ook voor de uitstraling en levendigheid van het project, zowel overdag als ‘s avonds. First Mate Consultancy & Concepts gebruikt daarvoor Honeyspot data. 

Een voorbeeld van zo’n nieuwe stadswijk is het Holenkwartier, een voormalig Philipsterrein aan de Holenweg in Hoorn. Daar ontwikkelt Terra Marique, een onderdeel van Zeeman Real Estate, een nieuwe stadswijk. 

Centraal in het Holenkwartier liggen de voormalige Philips fabriekshallen en het ketelhuis dat een prachtige mogelijkheid geeft om 5.000 m2 commerciële ruimte in te ontwikkelen, waarmee de industriële omgeving het idyllische decor van de nieuwe wijk kan worden.

Zeeman Real Estate schakelde in een vroeg stadium First Mate in om tot een bedrijfseconomisch haalbare invulling van deze metrages te komen. Zo'n ontwerp heet een vlekkenplan en First Mate gebruikte daarvoor de demografische en economische analyses van Honeyspot Location Matching. Daarmee kon ook de huuropbrengst van de commerciële voorzieningen bepaald worden.

Michiel van Noort, eigenaar First Mate: "Het is voor ons van essentieel belang om ons op betrouwbare gegevens te baseren. Honeyspot Location Matching heeft die gegevens en is daarom onze vaste partner bij conceptontwikkeling van vastgoedprojecten.”