Rob en Yuri. Middenlevens.

62% is boven de 65 jaar

68% woont in een tussenwoning of hoekhuis

13,6% van Nederland

Werk en gezin in eigen huis

Middenlevens vormen 13,6% van de Nederlandse huishoudens: gezinnen, stellen en singles met minimaal een modaal inkomen in alle opleidingsniveau’s.  Wonen in eensgezinshuizen buiten het centrum van de grote stad of in groeikernen met voldoende voorzieningen.

Bescheiden inkomensgroei, waarmee door de toenemende kosten van de ouder wordende kinderen een stabiel of licht stijgend besteedbaar inkomen wordt gerealiseerd. Dat inkomen wordt besteedt aan sociale gezinsactiviteiten.

Middenlevens zijn vooral Metropolisten die in de volgende levensfase ruimer zijn gaan wonen, verder uit het centrum van de stad. 48% woont in een tussenwoning en 20% in een hoekhuis tussen de 80 en 160 m2.

Bijna de helft heeft kinderen onder de 12 jaar, 14% heeft kinderen tussen de 12 en 18 jaar. Ongeveer een kwart van de Middenlevens woont alleen, soms ten gevolge van een scheiding. 

Middenlevens groeien door naar Post-middenlevens na de gezinsfase, of maken een stap naar de Ruimtezoekers, die qua inkomen en levensfase redelijke overeenkomen, maar bewust kiezen om ruimer te wonen in landelijke gebieden.

Alle BeeModels bekijken?

Tweevouders

Onder 35 en beneden modaal.

Meervouders

Beneden modaal in de gezinsfase.

Traditionalisten

Iets meer budget naar de oude dag.

Metropolisten

Klein wonen, groots leven.

Middenleven

In veel gemiddeld.

Post-middenlevens

Gemiddeld wat ouder.

Ruimtezoekers

Ruim wonen, ruim leven.

Toekomstjagers

Alles tegelijk.

Welvaarders

Luxe en stabiliteit.

Post-welvaarders

Vitaliteit, tijd en middelen.