Delen

Carwash formule vond de ideale plek om te starten

Bepaal de basiskenmerken van de locatie

“Ik loop al jaren met de gedachte om een keten van autowasstraten te beginnen. Maar waar moet ik starten?”  Zo’n vraag, daar worden wij vrolijk van! Wij knipten hem op in drie delen.

Het eerste dat je moet weten is welke plekken er uberhaupt voor een wasstraat in aanmerking komen. Dus je moet je afvragen wat de basiskenmerken van de locatie zijn. 

Om te beginnen heeft een autowasstraat behoorlijk wat ruimte nodig. Bovendien moet je er goed met de auto kunnen komen. Én je moet er een wasstraat mógen beginnen. Bedrijventerreinen voldoen aan al die crietria. Daarom zijn begonnen alle bedrijventerreinen in Nederland. Dat zijn er ruim 4000!

Wat je ziet is niet altijd wat je zoekt!

Nu we alle bedrijventerreinen in Nederland in beeld hebben, moeten we bepalen welke de beste zijn voor zo'n wasstraat. In dit geval wordt dat bepaald door het aantal auto's dat in de omgeving geregistreerd staat. Hoe meer, hoe beter.

Dat lijkt logisch. Maar waar een auto geregisteerd staat, zegt niet altijd waar die auto rondrijdt én vuil wordt. Daarom moet je resultaten altijd controleren en daarin is marktkennis onontbeerlijk. Onze opdrachtgever vertelde waar de grote autoleasebedrijven gevestigd waren zodat wij adressen waar méér dan 15 auto's geregistreerd stonden eruit konden halen. Daarmee werd onze dataset een stuk beter!

Weet wie je concurrenten zijn

Nu wisten we waar we de meeste auto’s konden vinden. Dat gaf aan hoeveel potentiele klanten er zijn. Maar je wilt natuurlijk ook weten hoeveel concurrenten er zijn. Dat bepaalt namelijk waar ze een wasstraat het hardste nodig hebben.

Daarom zochten wij de locaties van alle 1200 wasstraten in Nederland op en berekenden voor ieder bedrijventerrein hoeveel wasstraten er per 10.000 auto’s er zijn. De plek met het laagste aantal wasstraten per 10.000 auto’s is de plek waar een nieuwe wasstraat het meest nodig is. Daar maakten we een top 15 van. Dat waren voor deze ondernemer de beste plekken om te starten.

Een klein plaatje in Noord-Holland en een provincie hoofdstad in de top 15?

Ja! Winkel (Noord-Holland) en Utrecht zijn beiden plaatsen in Nederland die uitstekend geschikt zijn om een autowasstraat te beginnen! 
 
In Winkel staan namenlijk 6388 auto’s registreerd. Maar de dichtstbijzijnde autowasstraat ligt een dorp verderop. Daarom zouden ruim 5500 autobezitters uit Winkel klant worden van een nieuwe wasstraat daar. 
 
En inn Utrecht? Daar zijn maar liefst 22 autowasstraten. Maar er zijn ook bijna honderdduizend auto’s. Als je daar een nieuwe autowasstraat begint, mag je in Utrecht óók rekenen op bijna 5500 klanten.

Demorapport Carwash

Deze resultaten van deze case hebben we vastgelegd in een demorapport. Daarin vind je de kaart met de 15 beste plekken voor een wasstraat.

Relevante data 

In deze case bleek dat de plek waar een auto geregistreerd staat, niet altijd bruikbaar is voor analyses die vragen om informatie over waar de auto rondrijdt. We hebben een artikel geschreven over het waarom van relevante data.

Vragen?

Laat je gegevens achter en wij nemen binnen drie dagen contact op!

Laat hiernaast je gegevens achter en eventuele vraag of opmerking en wij nemen binnen drie werkdagen contact met je op!